Het moment waarop de booteigenaar weet dat hij kosten gaat maken is wanneer de boot gelicht moet worden. Er mee wachten is vrijwel nooit een oplossing. Hoe langer u wacht met lichten van een gezonken boot, hoe schadelijker het is. Op veel gezonken boten zit ook nog een buitenboordmotor of er is een inboard ingebouwd. Een goede berger kan deze direct meenemen en voor u opknappen. 

Een vraag die wij vaak krijgen is dan ook: wat kost het omhoog halen van een gezonken boot ongeveer? Niet meteen actie ondernemen is in ieder geval duurder. Toch is het handig een idee te hebben van de verwachte kosten. Als het een vrij goedkope of oude boot is, lijkt het lichten soms niet de moeite waard. Let op: zadel uw medewatersporters niet op met uw verlaten boot. Het is verboden een boot zomaar achter te laten. Wees dus netjes en neem de kosten voor uw rekening.

Hieronder een overzicht van de kosten van enkele eerder uitgevoerde boot bergingen van gezonken schepen. Dit zijn indicatieprijzen. De prijzen lopen uiteen. Onder andere afhankelijk van de locatie van de boot en hoe lastig de situatie. Kom niet voor verrassingen te staan en vraag offertes aan. U heeft binnen enkele uren (en vaak al veel eerder) reactie van bergings- en sleepdiensten.

Aanvraag lichten gezonken bootPrijsindicatie (€) voor het bergen
Pioner 12 gezonken in Leiden250
Sloepje +/- 6 meter gezonken Den Haag300
Stalen S-Spant Zeilboot 7.5 meter gezonken500
Sloep 5 meter Vijfhuizen295
Stalen sloep Broek in Waterland gezonken300
Bootje 4m amsterdam gezonekn150
Elan 435 met kleine motor bergen in Amersfoort350
Vlet va 4,5m in Badhoevedorp lichten150
Stalen sloep Amsterdam nog met touwen vast gezonken160

 

 

 

Meteen de kosten van een gezonken boot weten?

Vraag vrijblijvend prijsopgaves aan